Винена киселина
В хранително вкусовата промишленост като добавка в храната и за получаване на кристали върху яйцата. Прилага се и като разхладително и уталожваща жаждата средство. Винената киселина e реагент спомагащ за увеличаване на титруемата киселинност на гроздовата мъст или вино - подкислител.
ВИНЕНА КИСЕЛИНА
ACIDUM TARTARICUM
Начин на употреба: За получаване на кристали върху яйцата, едно пакетче винена киселина за 20 яйца. За приготвяне на сладка и конфитюри по 5гр. винена кеселина. За подкислител на виното – 1-2 гр./ 1 литър.
Предупреждения: Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на сухо и проветриво място, недостъпно за деца!
Условия за съхранение: Да се съхранява на защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25оС.